TOG‘AY MUROD IJODIDA OT TASVIRI - Boliqulova Mehribon Abdumutal qizi; Pardayeva Iroda Mamayunusovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Togʻay Murodning “Ot kishnagan oqshom” asaridagi ot obrazining badiiy-falsafiy talqini tahlil qilinadi. Adib ijodida ot timsoli nafaqat bosh mavzu sifatida, balki milliy ong, tarixiy xotira va insoniyat ruhiyatining chuqur qatlamlarini yorituvchi ramziy vosita darajasiga ko‘tarilgan. Ayniqsa, Ziyodulla chavandoz obrazidagi hayotiy kurashlar, or-nomus, erkinlik va g‘urur ot timsoli orqali badiiylashgan holda ifodalanadi. Shuningdek, adibning til uslubi, voqelikni timsollar orqali ochib berish mahorati ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi.