TURKIY ADABIYOTLARDA GLOBALLASHUV METAFORALARI: YANGI DAVR POETIKASINING SHAKLLANISHI - Xayrullayeva Zahro Uyg‘un qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Globallashuv davrida nafaqat turkiy adabiyotda, balki, dunyo adabiyotlarida ham ijtimoiy, siyosiy va madaniy o‘zgarishlar o‘z aksini topmoqda. Bu jarayon turkiy xalqlarning zamonaviy adabiyotiga ham ta’sirini o‘tkazmay qo‘ymaydi. Ya’ni texnologiyalar, ijtimoiy tarmoqlar, madaniy integratsiya kabi tushuncha, yangi obraz, metafora va uslublar orqali ifodalanmoqda. Buning natijasida yangi davr poetikasi zamonaviy ruhda shakllanmoqda.