SHARQ ADABIY MEROSIDA STRATEGIK LIDERLIK:NAVOIY QALAMIDA “ISKANDAR” OBRAZINING BADDIY-FALSAFIY TALQINI - Turabekova Laylo Shavkat qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqola “Sharq adabiy merosida strategik liderlik: Navoiy qalamida Iskandar obrazining badiiy-falsafiy talqini” nomi bilan yozilgan bo‘lib, u Alisher Navoiy asarlarini o‘rganish va ularda Iskandar obrazining tasvirlanishiga qaratilgan chuqur tahlilni taqdim etadi. Shuningdek, Navoiy asaridagi Iskandarni faqat tarixiy shaxs sifatida emas, balki strategik lider sifatida tahlil qiladi va uning obrazini badiiy va falsafiy jihatdan o‘rganadi.