O‘ZBEK OILALARIDA ER VA XOTIN MULOQOTINING LINGVOKULTUROLOGIK ASPEKTDA O‘RGANILISHI - Nomozova O‘g‘iloy Akmaljon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola o‘zbek oilalarida er va xotin o‘rtasidagi muloqotning lingvokulturologik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Muloqot jarayoni til va madaniyatning o‘zaro ta’siri nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Maqolada o‘zbek oilalariga xos bo‘lgan muloqot modellari, nutqiy odob qoidalari, murojaat shakllari, so‘zlashuv uslublari va ularning madaniy ildizlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada gender omilining muloqotga ta’siri, oilaviy qadriyatlarning nutqiy ifodasi kabi masalalar ham tahlilga tortilgan.