TARIXIY ILDIZLARDAN GLOBALLASHUVGACHA: TURKIY XALQLAR O‘RTASIDAGI TIL VA MADANIYAT UYG‘UNLIGI - Avazbekova Barchinoy Baxodirjon qizi; Maxammatjonova Zebo Ma’rufjon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada globallashuv sharoitida Turkologiya sohasining rivojlanish tendensiyalari, turkiy xalqlar o‘rtasidagi madaniyatlararo aloqalarning o‘ziga xos jihatlari va lingvokulturologiya fanining ahamiyati tahlil qilinadi. Turk xalqlari o‘rtasida Madaniyat va tilning o‘zaro ta’siri yoritilib, globallashuv jarayonida yuzaga kelayotgan imkoniyatlar va muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turli madaniyatlar o‘rtasidagi aloqa orqali turkiy xalqlarning milliy o‘zligini saqlab qolish va rivojlantirishning dolzarb masalalari ham o‘rganiladi.