MADANIYATLARARO ALOQANING O‘RNI VA LINGVOKULTUROLOGIYA HAQIDA ASOSIY TUSHUNCHALAR - Umarova Farangiz No‘monjon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada madaniyatlararo aloqa va lingvokulturologiya tushunchalarining mohiyati, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda zamonaviy tilshunoslik kommunikatsiya jarayonlaridagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada turli madaniyat vakillari o‘rtasidagi muloqot jarayonida uchraydigan tafovutlar, stereotiplar va madaniy moslashuv jarayoni haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, lingvokulturologiyaning til birliklari, frazeologizmlar, nutq etiketi va madaniy qadriyatlar bilan bog‘liqligi yoritiladi.