CHO‘LPONNING “KECHA VA KUNDUZ” ASARIDA QO‘LLANGAN MAQOLLARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Ortikova Nafisa Sharofiddinovna; Yuldosheva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Cho‘lponning “Kecha va kunduz” asarida qo‘llanilgan maqollarning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada o‘zbek xalq maqollarining semantik va sintaktik jihatlari, ularning badiiy asardagi vazifalari hamda milliy tafakkurdagi o‘rni qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra maqollar badiiy asarning mazmunini boyitish bilan birga o‘zbek xalqining hayot falsafasi, ijtimoiy munosabatlari va an’anaviy qarashlarini aks ettirishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Mazkur maqola tilshunoslar va adabiyotshunoslar uchun ilmiy manba sifatida foydalanishga mo‘ljallangan.