SOTIOLINGVISTIKA FANINING SHAKLLANISHI VA MANBALARI - Habibova Sarvinoz Qahramon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sotsiolingvistika fanining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va asosiy manbalari yoritilgan. Maqolada fan sifatida sotsiolingvistikaning XX asrda shakllanganligi, uning asoschisi bo‘lgan olimlar, shuningdek, til va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarni o‘rganishda foydalaniladigan asosiy ilmiy yo‘nalishlar haqida ma’lumot berilgan. Tilshunoslik, sotsiologiya, antropologiya kabi fanlarning sotsiolingvistikaga ta’siri ham tahlil qilingan. Maqola sotsiolingvistikaning nazariy va amaliy ahamiyatini ko‘rsatishga qaratilgan.