ABDULLA QAHHOR ASARLARI TILINING SOTSIOLINGVISTIK TAHLIL - Ergashova Muhayyo Azim qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Abdulla Qahhor asarlarining tili sotsiolingvistik nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Adib asarlarida turli ijtimoiy qatlamlar vakillarining nutqiy xususiyatlari, dialektal unsurlar va uslubiy jihatlar qanday aks etgani o‘rganilgan. Shuningdek, yozuvchi dialoglarining jonliligi, rasmiy va norasmiy nutq shakllari, kinoya va hazil unsurlarining til me’yorlari bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Abdulla Qahhor tili o‘zbek adabiy tilining rivojlanishiga katta hissa qo‘shgan va sotsiolingvistik jihatdan qimmatli manba hisoblanadi.