ONA TILI FANINI O‘QITISH JARAYONIDA MULTIMEDIA VA ELEKTRON RESURSLARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Ro‘zimurodova Sitora Maqsiddin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada elektron resurslarning ona tili oʻqitish metodikasidagi oʻrni va ahamiyati tadqiq etiladi. Interaktiv oʻquv platformalar, elektron darsliklar va ona tili bo‘yicha elektron manbalar tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik texnologiyalarning nutq rivojiga koʻrsatadigan ijobiy taʼsiri, audio-video materiallarning didaktik xususiyatlari va elektron oʻquv kontentlarning oʻziga xos xususiyatlari ochib beriladi.Tadqiqot natijasida multimedia resurslardan samarali foydalanishning pedagogik-psixologik prinsiplari ishlab chiqiladi.