RAQAMLASHTIRISH ORQALI MAKTABLARDA ALISHER NAVOIY ASARLARINING O‘QITILISHIDA AFZALLIKLAR - Narzullayeva Masuda Faxriddin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bugungi dolzarb mavzu hisoblangan mumtoz adabiyotimiz durdonalarini maktablarda qaysi usul va rejalar orqali o‘qitishdagi afzalliklar haqida mushohada etiladi. Mazkur maqolada Navoiyshunos olimlarning asarlaridan iqtoboslar olinib, tahlil etilgan. Bundan tashqari maktab yoshidan Navoiy ijod yo‘li va uning ijodini teran anglash yoshlarimiz tarbiyasida yetakchi omillardan biri ekanligi haqida fikr yuritiladi. Maqolada maktab adabiyot darsliklaridagi ba’zi kamchiliklari aytib o‘tilgan va tavsiyalar berilgan.