ROL O‘YINI RUS TILIDAGI NUTQ ETIKETINING XUSUSIYATLARINI O‘RGATISH VOSITASI SIFATIDA - Sattarova Sevara Olimovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Rol o‘yini ta’lim jarayonida o‘quvchilarga rus tilidagi nutq etiketining xususiyatlarini amaliy ravishda o‘rganishda samarali metod hisoblanadi. O‘yin jarayonida ishtirokchilar turli ijtimoiy vaziyatlarni tasvirlab, faqat muloqot qoidalarini tushunibgina qolmay, balki haqiqiy hayotdagi shaxslararo muloqot ko‘nikmalarini ham rivojlantiradilar. Maqolada ruxsat etilgan etiket o‘rgatishda rol o‘yinlaridan foydalanishning nazariy asoslari va rus tilidagi nutq etiketini o‘rgatishda ularning amaliy misollari ko‘rib chiqiladi.