XALQ ERTAKLARINI O‘QITISHDA PISA TOPSHIRIQLARIDAN FOYDALANISHNING SAMARALI USULLARI - Qurbaniyazova Zulqumar Sali qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Xalq ertaklarini o‘qitishda PISA topshiriqlari asosida samarali o‘qitish usullarini tahlil qiladi. Xalq og‘zaki ijodini tushunarli va qiziqarli tarzda o‘rgatishda PISA metodologiyasining qanday ishlashini o‘rganadi. PISA topshiriqlari o‘rganuvchilarga analitik fikrlash, matnni tushunish va baholash qobiliyatlarini rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada shu bilan birga, PISA metodining xususiyatlari, uning xalq ertaklari orqali o‘quvchilarga qanday ta’sir qilishi va bu usullarning amaliyotdagi samaradorligi haqida batafsil ma’lumot beriladi.