INKLYUZIV SINFLARDA ONA TILI FANINI O‘QITISHDA “O‘QUV VA YOZUV VOSITASIDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH” TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI - Xalimova Shahzoda Farxodovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada inklyuziv sinflarda O‘quv va yozuv vositasida tanqidiy fikrlashni rivojlantirish texnologiyasining afzalligi haqida so‘z boradi. Shu asnoda imkoniyati cheklangan o‘quvchilarning dars jarayoniga qulay integratsiyalashishlari ta’kidlanadi. Grafik va rasmlarga asoslangan metodlardan nisbattan voz kechish taklif qilinadi. Kirish qismida mavzuning aktualligi asoslanadi. Texnologiyaning tarixiy tadriji bayon etiladi. Asosiy qismda aniq tanlangan bir mavzu misolida texnologiyaning ikki metodi asosida yoritib beriladi. yakuniy qismda mavzuga doir tavsiyalar asosida xulosa qilinadi.