ONA TILI TA’LIMIDA O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISHNING METODIK ASOSLARI - Suyunova Nazira Valijon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada ona tili ta’limida o‘quvchilarning o‘qib tushunish ko‘nikmasini shakllantirish va rivojlantirishning nazariy hamda metodik asoslari tahlil etiladi. Maqolada o‘qib tushunishning asosiy komponentlari haqida so‘z yuritilib, uni rivojlantirishga yordam beradigan metodlardan foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.