ДАВЛАТ ИЖТИМОИЙ СУҒУРТАСИ БЎЙИЧА ИЖТИМОИЙ НАФАҚАЛАР ТАЙИНЛАШ ТАРТИБИ - Д.Шолдаров (KONFERENSIYALAR, 2025)
Дунёда мавжуд мамлакатларнинг барчаси ўз аҳолисини ижтимоий ҳимоя қилиш учун ижтимоий суғурта тизимининг шаклланиши ва ривожланиш босқичларини турлича босиб ўтмоқда1, лекин, ушбу тизимнинг ривожланишга қўйилган талаблари бир хиллиги билан уларнинг юзага келадиган муаммолари ва ҳал этиш ёндошувлари турли даражадалиги билан фарқланади.