БЮДЖЕТ ТАШКИЛОТЛАРИДА ҲОМИЙЛИКДАН ОЛИНГАН МАБЛАҒЛАРНИНГ БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Қурбонов Шодликбек Марксович; Рахимов Матназар Юсупович (KONFERENSIYALAR, 2025)
Бюджет ташкилотларига юридик ва жисмоний шахслар томонидан берилган ҳомийлик (беғараз) ёрдам пул маблағлари, асосий воситалар, номоддий активлар, товар-моддий заҳиралар ва бошқа турли активлар кўринишида бўлиши мумкин. Лекин, мазкур ҳомийликларни бюджет ташкилотлари томонидан бухгалтерия ҳисобида тўғри ва тўлиқ акс эттирилмаслиги натижасида бир қатор муаммолар юзага келмоқда. Ушбу мақолда бюджет ташкилотларининг ҳомийликдан олинган пул маблағлари ва мол-мулки бўйича бухгалтерия ҳисобини такомиллаштириш масалалари ёритилган.