AУДOТOРЛИК ТAШКИЛOТЛAРИ ТOМOНИДAН ШИ СИФAТИ УСТИДAН НAЗOРAТ ҚИЛИШ ТAМOЙИЛЛAРИ ВA ҚOИДAЛAРИ - Қўшматов О. (KONFERENSIYALAR, 2025)
Мазкур мақолада аудиторлик ташкилотлари иш фаолияти сифатини ташқи назоратдан ўтказиш амалиёти Ўзбекистон ва хориж мамлакатлари мисолида тахлил қилинади. Ўзбекистонда ушбу масалада давлат бошкарув органлари устуворлиги белгиланган. Аудиторлик фаолиятини иш сифатини тартибга солишнинг халқаро тажрибаси ва амалиётини ўрганиш натижасида тартибга солиш моделини ташкил этиш ва қуришнинг умумий тамойиллари, усуллари ва ёндашишлари аниқланди. Жаҳон амалиёти тажрибасидан хулоса қилиб аудиторлик фаолиятини иш сифатини ташқи назоратини тартибга солишда профессионал жамоат ташкилотлари муҳим рол ўйнаши лозимлигига таклиф ва амалий тавсиялар келтирилган.