SUG’URTA SHARTNOMALARI VA TO‘LOV QOBILIYATI TA’MINLASHNI MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Ochilov Ilyos Keldiyorovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Maqolada sugʻurta shartnomasini hisobga olishda 17-son MHXS “Sug‘urta shartnomalari” nomli MHXS talablarini tatbiq qilish, uning mohiyati ochib, uningsugʻurta kompaniyasi faoliyatining natijalari ta`siri koʻrib chiqilgan. Sug‘urta kompaniyalarida shartnomalarni faoliyat turiga qarab komponentlarga ajratish ta’minlash yoritilgan. orqali sug‘urta faoliyatining to‘lov qobiliyatini