ХAЛҚAРО СТAНДAРТЛAР ТИЗИМИДA ХЎЖАЛИК ЮРИТУВЧИ СУБЪЕКТЛАРНИНГ МAЖБУРИЯТЛАР БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБИНИНГ АКС ЭТТИРИЛИШИ - Аскарова Д.Х. (KONFERENSIYALAR, 2025)
Мақолада бухгалтерия ҳисоби объекти сифатида "ташкилотларнинг мажбуриятлари" тоифаси билан боғлиқ назарий масалалар муҳокама қилинади. Халқаро стандартларга, шунингдек, турли илмий нуқтаи назарларга асосланиб, муаллифлар "ташкилотларнинг мажбуриятлари" тушунчасининг таърифини, мажбуриятлар турлари рўйхатини, мажбуриятлар турларини таснифлашни ва мажбуриятларни баҳолаш усулларини ўз талқини таклиф қилинган.