BOLALARDA MEDULLOBLASTOMANING INNOVATSION KLINIK DIAGNOSTIKASI - Maksudjanova Feruza Sayfullayevna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  mavzuning  ahamiyati  shundan  iboratki  Medulloblastoma  -  markaziy  asab  tizimining  xavfli  o‘smasi  bo‘lib,  asosan miyachada  joylashgan.  1-5  yashar  bolalarda  hammadan  ko‘ra  ko‘proq uchraydigan bosh miya o‘smasi. Maqolada medulloblastomaning epidemiologik, patogenetik,  klinik  ma’lumotlari  bilan  qisqacha  sharhi  keltirilgan. Neyroradiologik tekshiruvlarda tashxislash usullari, o‘sma hosilasi tavsifi bayon etilgan.  Xulosada  misol  tariqasida  4  yashar  qiz  bolada  medulloblastoma  klinik hodisasi  keltirilgan.  Keltirilgan  holat  medulloblastomani  erta  klinik tashxislashning murakkabligini tavsiflaydi.