SLEEVE-REZEKSIYADA 3 BALLONLI OROGASTRAL BARIATRIK ZONDNING SAMARADORLIGI - Sattarov Oybek Toxirovich; Xamidullayeva Zaynabxon Amangeldi qizi; Ubaydullayev Javohir Lutfullo oʻgʻli (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  semizlikni  davolashda  qo‘llaniladigan laparoskopik me’da “Sleeve” rezeksiyasi jarayonida 3 ballonli orogastral bariatrik zonddan  foydalanish  samaradorligi  tahlil  qilingan. Tadqiqotda  2020–2023  yillar oralig‘ida  195  bemor  ishtirokida  olib  borilgan  klinik  kuzatuvlar  asosida,  zond qo‘llangan  guruhda  operatsiya  davomiyligi  qisqargani,  qon  ketish  xavfi kamaygani,  stenozlar  bartaraf  etilganligi  va  postoperatsion  tiklanish  tezlashgani aniqlangan.  Maqolada  EGDFS  orqali  olinadigan  natijalar,  asoratlar  darajasi  va statistik tahlillar orqali yangi texnologiyaning klinik afzalliklari asoslab berilgan. Ushbu  yondashuv  semizlikka  qarshi  jarrohlik  usullarining  samaradorligini oshirishda istiqbolli texnologiya sifatida tavsiya etiladi.