STOMATOLOGIYADA BEMORLARNI TEKSHIRISH USULLARI: ZAMONAVIY LABORATORIYA VA RENTGENOGRAFIYA USULLLARI - Mamasoatov Ozodbek Shamsiddin o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  Stomatologiyada  bemorlarni  to‘g‘ri  va  samarali  davolash uchun diagnostika muhim ahamiyatga ega. Bemorlarni tekshirish usullari orasida laboratoriya  va  rentgenografiya  usullari  keng  qo‘llaniladi.  Laboratoriya tekshiruvlari  og‘iz  bo‘shlig‘idagi  yallig‘lanish  jarayonlarini, mikroorganizmlarning  mavjudligini  aniqlash,  shuningdek,  umumiy  organizm holatini  baholashda  yordam  beradi.  Qon,  siydik,  so‘lak  va  boshqa  biologik namunalarning  tahlili  asosida  stomatologik  kasalliklarning  rivojlanish  sabablari aniqlanadi. Rentgenologik usullar esa jag‘-yuz sohasidagi suyak tuzilmalarini, tish ildizlarini,  kista  yoki  granulomalarning  mavjudligini  aniqlashda  muhim  rol o‘ynaydi.