VAGINAL CANDIDANING ZAMONAVIY MIKROBIOLOGIK DIAGNOSTIKASI - Boltayeva G.Sh.; Mamasoliyeva M.A.; Mirvaliyeva N.R. (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  Ayollarning  vaginal  mikrobiomasida  uchrash  ko‘rsatkichi yuqori  va  tur  jihatidan  eng  faol  bo‘lgan  Candida  albicans  zamburug‘ining zamonaviy  mikrobiologik  diagnostika  usullari  tahlil  qilindi.  Laborotoriya tekshiruv  natijalariga  asoslanib  olib  borilgan  diagnostik  tadqiqotlarda  kultura, PCR, IFA usullarini amaliyotda qo‘llanilishi o‘rganildi. Zamonaviy mikrobiologik diagnostika  usullarining  samaradorligini  tasdiqlovchi  amaliy  misollar  keltiriladi. Bundan tashqari ayollar salomatligini yaxshilash va vaginal kasalliklarning oldini olish  uchun  mikrobiologik  laborotoriya  diagnostikaning  integratsiyasiga  urg‘u berildi.  Ushbu  tezisda  ginekologiya  va  mikrobiologiya  sohalari  integratsiya asosida  vaginal  Candida  albicans  ning  mikrobiologik  diagnostikasi  usullari o‘rganildi va yoritib berildi.