KLINIK DIAGNOSTIKA SIFATINI BAHOLASH OMILLARI - Ziyamuxamedova Umida Abdupataxovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  diagnostika  klinik  tibbiyotning  tegishli davolash-profilaktika  chora-tadbirlari  uchun  kasallik  va  bemorning  holatini aniqlash  usullari  va  vositalarini  o‘z  ichiga  olgan  bo‘lim  ekanligi  asoslanadi. Xatolar,  nuqsonlar,  baxtsiz  hodisalarni  tashxislash  va  davolash,  yatrogen kasalliklarni  aniqlash,  asoratlarni  standart  tasniflashning  yo‘qligi nomuvofiqliklarni tashxislash masalasida mavjud vaziyatni tahlil qilishni sezilarli darajada qiyinlashtiradi.