STABIL, NOSTABIL VA VAZOSPASTIK STENOKARDIYA TURLARI BO‘YICHA KLINIK TAHLIL - Nilufar R Muhsimova; Dinora M Orziqulova; Mushtariybonu A. Mamasoliyeva (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Stenokardiya  tibbiyot  sohasida  doimiy  o‘rganilishi  kerak  bo‘lgan dolzarb  mavzulardan  biri  bo‘lib,  ushbu  kasallikning  kelib  chiqishi,  tashxislash usullari,  farmakologiyasi  va  davolash  usullarini  mukammalashtirish  inson  hayot sifatini  yaxshilash,  umrini  uzaytirishga  xizmat  qiladi.  Ushbu  kasallikning  erta aniqlash  yurak  yetishmovchiligi  va  infartktning  oldini  olishda  muhum  ro‘l o‘ynaydi. Hozirgi kunda ko‘p uchraydigan kasalliklardan bo‘lib uning etalogiyasi turlicha  ekanligi  bilan  farqlanadi.  Stenokardiyaning  turlari  stabil,  nostabil  va vazospastik  stenokardiyalar  klinik  jihatdan  farqlanadi.  Ushbu  maqolada sternokardiyaning  nostabil,  stabil  va  vazospatik  shakllari  klinik  jihatidan  tahlil qilindi,  kelib  chiqish  etiologiyok  omillari  va  elektrokardiografik  xususiyatlari yoritib berildi.