PERIFERIK QON HUJAYRALARIDA KUZATILADIGAN O`ZGARISHLARNING SURUNKALI VIRUSLI GEPATIT BА ERTA DIAGNOSTIKASI BILAN BOG`LIQLIGI - Azimov Azizbek Bafojonovich; Allamurodova Feruza Yoqubovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  tezis  gepatitning  rivojlanishi,  qon  hujaylarining surunkali virusi haqida fikrlar bildirilgan.  Gaptit B virusi surunkali jigar kasalligi va jigar sirrozini yuzaga keltirish xavfi yuqoriligi sababli butun jahon miqyosida sog`liqni saqlash sohasidagi muhim ahamiyatga ega bo`lgan muammolardan biri hisoblanadi.