TUBERKULYOZ: ZAMONAVIY TASHXIS VA DAVOLASH YONDASHUVLARI - Kamolov Hamidjon Umidjonovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  tadqiqotda  destruktiv  va  nodestruktiv  tuberkulyoz  bilan kasallangan  bemorlarda  qon  ivish  tizimi  va  yallig‘lanish  biomarkerlarining o‘zgarishlari o‘rganildi. Destruktiv tuberkulyoz guruhida D-dimer, fibrinogen va prokalsitonin darajasi sezilarli oshgani aniqlandi (p