MONOREZISTENT TUBERKULYOZDA PROKALSITONIN DARAJASINING AHAMIYATI - Kamolov Hamidjon Umidjonovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  tadqiqotda  monorezistent  tuberkulyoz  bilan  kasallangan bemorlarda  prokalsitonin  darajasining  o‘zgarishi  va  uning  kasallikning  og‘irligi bilan bog‘liqligi tahlil qilindi. Monorezistent tuberkulyoz guruhida prokalsitonin darajasi  1,9±0,4  ng/ml  bo‘lib,  nazorat  guruhiga  nisbatan  sezilarli  yuqori  ekani aniqlandi  (p