FEKAL KALPROTEKTINNING ICHAK KASALLIKLARINING KOMPLEKS TASHXISOTIDAGI O’RNI - Djumayev Akbar Anvarovich; Yodgorov Ulug’bek Ismatovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  ichak  kasalliklarini  kompleks  diagnostikasida noinvaziv laboratoriya usuli — fekal kalprotektin testi haqida daliliy asoslar tahlil qilinadi. Fekal kalprotektin testi ichak kasalliklarini aniqlashda eng istiqbolli va qulay  usullardan  biri  bo'lib,  ayniqsa,  ichak  yallig’lanish  kasalliklari  (YIK)  kabi kasalliklar uchun juda muhim hisoblanadi.