ENSEFALAPATIYANI TASHXISLASHDA MRT TEKSHIRUVINING AHAMIYATI - Shukurova Sevara Ilhomovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  ensefalopatiyalar  tushunchasi,  ularning turlari,kelib  chiqish  sabablari,  tashxislash  usullari  va  davolashdagi  zamonaviy yondashuvlarmuhokama  qilinadi.  Ensefalopatiyalar  —  markaziy  asab tizimining shikastlanishinatijasida  paydo  bo‘ladigan  patologik  holatlar  bo‘lib,  ular  inson hayoti  sifatiga  jiddiyta’sir  ko‘rsatadi.  Maqolada  erta  tashxis  va  davolash muhimligi, shuningdek, profilaktika choralari yoritilgan.