OLIB QUYILMAYDIGAN ORTODONTIK APPARATLARNI FOYDALANILGANDA TISH-JAG' TIZIMINIDAGI O’ZGARISHLARGA ZAMONAVIY YONDASHUV. - Barotov Iftixor Mustaqimovich; Ibrohimova Feruza Ikromovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Olib  qo’yilmaydigan  ortodontik  apparatlarni  ishlatishda  tish-jag' tizimini o'zgartirishiga individuallik bir nechta muhim jihatlarga asoslanadi, bu jihatlar ushbu mavzuning zamonaviy stomatologiyada ahamiyatini belgilaydi. Ushbu  tadqiqot  klinik  amaliyotni  takomillashtirish  va  yangi  davolash  usullarini rivojlantirish  extiyoji  bilan  bog'liq.  Zamonaviy  olib  qo’yilmaydigan  ortodontik apparatlarni  o'rganish,  ularning  afzalliklari  va  cheklovlarini  aniqlashga  yordam beradi,  shuningdek,  ularni  qo'llashning  eng  samarali  strategiyalarini  aniqlashga yordam beradi. Bu klinik amaliyotda bunday apparatlarni optimal qo'llash uchun tavsiyalar va standartlarni ishlab chiqishga yordam berishi mumkin va ortodontik davolash  sifatini  oshiradi.  Umuman  olganda,  olib  qo’yilmaydigan  ortodontik apparatlariga  individual  yondoshuv  tadqiqoti  stomatologiyaning  rivojlanishi  va bemorlarning hayot sifatini yaxshilash uchun muhimligini ta'kidlaydi.