EKSPERIMENTAL HAYVONLARDA TIREOTOKSIKOZDA JIGARDA BO’LADIGAN MORFOLOGIK O’ZGARISHLAR - Yodgorov Ulug’bek Ismatovich; Yo’ldosheva Mohinur Umedovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  eksperimental  tireotoksikoz  sharoitida hayvonlarning  jigari  to‘qimalarida  ro‘y  beradigan  morfologik  o‘zgarishlar yoritilgan.  Tireoid  gormonlarining  haddan  tashqari  ko‘pligi  jigar  faoliyatiga ta’siri, gistologik va gistokimyoviy tahlillar asosida o‘rganilgan..