ҚИЗАМИҚНИНГ ЗАМОНАВИЙ КЛИНИК КЕЧИШИ - Жабборова Ситора Илҳомовна, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Аннотация. Биз 0 ёшдан 60 ёшгача булган 160 нафар қизамиқ ташхиси қўйилган    беморларда    касалликнинг  клиник  клиник  кечиш  ҳолатларини ўргандик. Беморларнинг 66 нафарида (41.25%) касалликнинг ўрта оғирликда кечиши,  94  нафарида  (58.75%)  касалликнинг  оғир  кечиши  кайд  қилинди. Беморларнинг  4  нафари  (2.5%)  қизамикка  қарши  вакцинация  олган,    128 нафар  (80%)  бемор  қизамиққа  қарши  вакцинация  олмаган  ва  28  нафар (17.5%)  бемор  вакцина  олганлигини  билмайди.  Текширув  давомида беморларда  қизамиқнинг  турли  хил  патогномик  клиник  белгиларининг намоён бўлиш даражаси ва асоратли кечиш ҳолатларини ҳам кузатдик.