КЕКСА ЁШЛИ КИШИЛАРДА ГЕМОПОЭТИК МИКРОЭЛЕМЕНТЛАР СТАТУСИ, АНЕМИК ҲОЛАТЛАР ЧАСТОТАСИ ВА СТРУКТУРАСИ - Ҳотамова Нигина Қудратовна, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Долзарблиги. Замонавий демографик ҳолат аҳолининг умумий қариши ва  ёши  60  дан  юқори  кишилар  сонини  ортиши  билан  тавсифланадики,  бу катта  ва  жуда  қари  ёшдаги  беморлар  сонини  ошишига  олиб  келади  [1,2]. Катта  ва  жуда  қари  ёшдаги  касалликлар  структурасида  анемия  етакчи ўринни  эгаллаб,  бу  гуруҳ  кишиларини  темир  танқислиги  ривожланиши мумкин бўлган хавф гуруҳига айлантиради [3,4].