ONKOLOGIK KASALLIKLARNI ANIQLASH UCHUN ONLAYN SKRINING TESTLARINI O‘TKAZISH - Masaidova Robiyabonu Oybek qizi,; Djumaniyozova Zulxumor Farxadovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  Ko‘krak  bezi  saratoni  ayollar  orasida  eng  keng  tarqalgan  va muhim  onkologik  kasalliklardan  biridir.  O‘zbekistonda  Respublika  onkologiya dispanseri  ma‘lumotlariga  ko‘ra,  har  yili  4000  dan  ortiq  yangi  ko‘krak  bezi saratoni  holatlari  aniqlanadi.  Mazkur  onkologik  kasallik  bilan  kurashish muammosi yangi diagnostika, profilaktika va davolash usullarini ishlab chiqish, aholining xabardorligini oshirish hamda tibbiy yordam sifatini yaxshilashni talab qiladi.