ZAMONASINING MASHHUR SHAXSLARI BOBUR NIGOHIDA - Rasulova Umida (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  Tarixsiz  kelajak  yo’q,  albatta.Yurtimizda  o’tgan  mashhur shaxslarni  o’rganish,ularning  hayot  yo’li,yutuq  va  kamchiliklarini,xarakterini o’rganish  barcha  uchun birdek qiziq.Ular haqida bizgacha  turli  xil  manbalardan ma’lumotlar  yetib  kelgan.Har  bir  tarixchi  yoki  shoir  ma’lum  bir  shaxsga  o’z qarashi bilan baho beradi.Ushbu maqolada biz Bobur bilan zamondosh bo’lgan,u ko’rib suhbatlashgan yoki eshitgan mashhur shaxslar haqida bergan ma’lumotlari va ularga bo’lgan shaxsiy munosabatini ko’rib chiqamiz.