TARIXIY VA BADIIY ASARLAR TALQINIDA GULBADANBEGIM SIYMOSI. - G‘aybullayeva Baxshanda Baxshullayevna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Bugungi  kunda  buyuk  temuriy  malikalar,  ayniqsa,  dunyo tarixida  o‘ziga  xos  o‘rin  egallagan  Bobur  mirzo  va  uning  suyukli  qizi Gulbadanbegim  hayoti  va  ijodi  barcha  tarixchi  va  adabiyotshunoslar  tomonidan katta  qiziqish  bilan  o‘rganilayotgan  dolzarb  mavzudir.  Ushbu  maqolada  o‘rta asrlarda  Markaziy Osiyodan yetishib chiqqan ilk ayol tarixchi, shoh va shoirning oqila hamda dono qizi Gulbadanbegim hayoti va ijod yo‘li tarixiy, badiy manbalar asosida o‘rganilgan.