MUZEY MADANIYAT XAZINASI . - Bobohusenov Akmal Ashurovich,; Baxshullayeva Ruxshona Madaminjon qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Anontatsiya:  Muzeylar-bu  xalqning  boy  tarixi  va  madaniy  merosini namoyon  etuvchi,  oʻtmish  va  bugunning  oʻzara  bogʻliqligini  ochib  beruvchi muhim maskanlardir.Har bir muzey oʻziga xos eksponatlar, arxiv materiallarini va san'at  asarlari  orqali  tashrif  buyuruvchilarga  chuqur  tarixiy  bilim,  estetik  zavq hamda ma'naviy boylik baxsh etadi. Ular nafaqat saqlash va asrash, balki ta'lim-tarbiya  berish  ilmiy  tadqiqotlar  oʻtkazish  va  jamiyatda  madaniy  ongni shakllantirishda  ham  katta  ahamiyatga  ega  shu  boisdan  ham  muzeylar  barcha yoshdagi insonlar uchun bilim manbai va ilhom makoni hisoblanadi.