BUXORONING QADIMIY DARVOZALARI - Bobohusenov Akmal Ashurovich, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Buxoro shahrining qadimiy darvozalari va ularning  ahamiyati  haqida  to’xtalib  o’tilgan  bo’lib,  bu  darvozalarning  qurilish tarixiga  ham    ma’lumotlar  bayon  qilingan.Darvozalarning  shahar  ijtimoiy  va savdo a’loqalarida naqadar muhim ahamiyatga ega ekanligi tushuntirilgan.