OLIY TA’LIMDA FANLARINI O‘QITISHDA ELEKTRON TA’LIM RESURSLARIDAN FOYDALANISH - Yo‘ldosheva Nilufar Yusufovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada,  zamonaviy  axborot  texnologiyalardan foydalangan  holda  Oliy  ta’lim  tizimini  transformatsiya  qilish  va  ta’lim samaradorligini  oshirishga  qaratilgan  mexanizmlar  tahlil  qilinadi.  Raqamli transformatsiya,  o'quv  jarayonlarini  optimallashtirish,  resurslarni  samarali taqsimlash,  hamda  talaba  va  o'qituvchilar  o'rtasidagi  o'zaro  aloqalarni mustahkamlash  imkoniyatlarini  yaratadi.  Maqolada,  oliy  ta’lim  muassasalarida raqamli  platformalarning  roli,  sun'iy  intellekt,  ma’lumotlarni  tahlil  qilish  va o'qitishning  moslashtirilgan  metodlari  kabilar  muhokama  qilinadi.  Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan texnik, metodologik va etika bilan  bog'liq  muammolar  ham  ko'rib  chiqiladi.  Mualliflar,  oliy  ta’lim muassasalarida  raqamli  transformatsiya  orqali  ta’lim  sifatini  oshirish  va  global ta’lim  tizimlaridan  raqobatbardosh  bo'lish  uchun  zarur  bo'lgan  strategiyalarni taklif  etadilar.  Maqolada  ta’lim  samaradorligini  oshirishda  raqamli transformatsiyaning  istiqbollari  va  amaliyotdagi  yondoshuvlar  ko'rsatilgan.