OLIY TA’LIMDA IXTISOSLIK FANLARINI O‘QITISHNING MAVJUD HOLATI - Yo‘ldosheva Nilufar Yusufovna; Yodgorov Baxriddin Xayriddin o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’limda ixtisoslik fanlarini o‘qitishning mavjud  holati  va  unga  ta’sir  etuvchi  omillar  tahlil  qilingan.  Oliy  ta’limda o‘qitilayotgan ixtisoslik fanlarining samaradorligi va rivojlanishi, o‘quv dasturlari va  metodologiyalarning  hozirgi  holati,  shuningdek,  talabalarning  bu  sohalarga nisbatan  qiziqishlari  va  mutaxassislikka  tayyorlanishdagi  muammolar  ko‘rib chiqilgan.  Maqola,  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar  va  innovatsion texnologiyalarni  o‘qitish  jarayoniga  qo‘llash,  talabalarning  professionallik darajasini oshirish hamda oliy ta’lim tizimida ixtisoslashuvni yanada rivojlantirish uchun  yangi  istiqbollarni  taqdim  etadi.  Shuningdek,  fanlararo  hamkorlik  va interaktiv  metodlarning  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  o‘rni  hamda  oliy ta’limdagi o‘qituvchilar va talabalar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar muhim ahamiyat kasb  etishi  ta’kidlangan.  Maqola  oliy  ta’lim  tizimidagi  o‘qitish  jarayonining samaradorligini oshirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlar va strategiyalarni tahlil  qiladi,  ta’lim  sifatini  oshirishga  doir  takliflar  beradi.  O‘quv  dasturlarining o‘zgarishi, yangi pedagogik yondashuvlar va talabalarning ixtisosliklar bo‘yicha o‘quv faoliyatini yaxshilashga oid natijalar yoritilgan.