HAROLD LAMB IJODIDA ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR MAVZUSI - Sherzod Raxmonov (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Milliy  davlatchiligimiz  tarixi,  qolaversa,  o‘zbek  mumtoz adabiyoti  tarixi  jahonning turli  burchaklaridagi  tadqiqotchilarni o‘ziga  jalb  qilib kelmoqda. Xususan, buyuk davlat arbobi, ulkan saltanat va sulola asoschisi, shoh va  shoir  Zahiriddin  Muhammad  Boburning  hayoti  va  ijodi  bo‘yicha  nafaqat mamlakatimiz  yoki  Bobur  saltanat  tuzgan  mamlakatlarda,  balki  Yevropa  va Amerikaning  ilmiy-tadqiqot  markazlaridan  ham  tarixchi  va  adabiyotshunos mutaxassislar  tomonidan  o‘rganilib  kelinmoqda.  Ana  shunday  tadqiqotchilardan biri  –  badiiy  adabiyotda  boburshunoslik  ilmining  Amerika  maktabini  boshlab bergan  sharqshunos  olim  va  yozuvchi  Harold  Lambdir.  Maqolada  ijodkorning “Bobur – yo`lbars” asari to`g`risida ma’lumot beriladi.