TIBBIYOT YO'NALISHIDAGI TALABALARGA IKKINCHI TILNI O'RGANISH JARAYONIDAGI PSIXOLOGIK JIHATLAR - Saidova Nigora Amanovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Tibbiyot  sohasida  yuqori  malakali  mutaxassislarni tayyorlashda  nafaqat  bilim,  balki  kommunikativ  ko'nikmalar  ham  juda  muhim ahamiyatga  ega.  Hozirgi  kunda  tibbiyot  mutaxassislari  uchun  ingliz  tili  yoki boshqa  xorijiy  tilni  bilish  —  global  tibbiy  sohada  muvaffaqiyatli  ishlashning asosiy  omillaridan  biridir.  Biroq,  talabalarning  xorijiy  tilni  o'rganishda  turli psixologik  to'siqlarga  duch  kelishlari  ko'p  uchraydi.    Ushbu  maqolada  tibbiyot yo'nalishidagi  talabalarning  ikkinchi  tilni  o'rganish  jarayonidagi  psixologik jihatlar,  bu  jarayonni  qo'llab-quvvatlashning  muhim  tomonlari  va  psixologik to'siqlarni engish usullari haqida so'z yuritiladi.