ISLOM O'ZBEK JADIDLARINING IJTIMOIY VA SIYOSIY QARASHI VA ULARNING MILLIY MUSTAQILLIK G'OYASINI SHAKLLANISHIDAGI ROLI - Shodiev Shahobiddin Sharofiddinovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya:    Maqolada  muallif  XX  asr  boshidagi  jadidlar,  jadidchilik harakatining Turkistondagi ijtimoiy-falsafiy tafakkur tarixidagi o'rni va o'rni, o'z davrining  ulkan  ijtimoiy-siyosiy  kuchi  va  etakchi  mafkurasi  sifatida  mulohaza yuritadi. Mustaqillik uchun kurashning milliy tarixidagi bosqichi nafaqat tarixiy jihatlari,  balki  uning  ijtimoiy-falsafiy  asoslari  ham  haligacha  ularning  asosiy yoritilishi va tushunilishini kutayotgan muhim va dolzarb vazifalardan biridir.