IQTISODIYOTDA INNOVATSIYALAR: RAQAMLI RANSFORMATSIYA VA BARQAROR RIVOJLANISH RAQAMLI INVESTITSIYALAR-IQTISODIYOT VA TEXNOLOGIYALARNING YANGI BOSQICHI - Muxitdinova Kamola Alisherovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Raqamli  investitsiyalar  zamonaviy  iqtisodiyotning  muhim drayverlaridan biri bo‘lib, ularga axborot texnologiyalari, sun’iy intellekt, bulutli hisoblash,  blokcheyn  va  fintech  kabi  innovatsion  yo‘nalishlarga  yo‘naltirilgan sarmoyalar kiradi. Ushbu maqolada raqamli investitsiyalarning mohiyati, ularning iqtisodiyotga ta’siri, dunyo tajribasi va kelajak istiqbollari tahlil qilinadi. Xususan, AQSh,  Xitoy  va  Yevropa  Ittifoqining  raqamli  investitsiyalarni  jalb  qilish  va rivojlantirish  strategiyalari  batafsil  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  raqamli texnologiyalarni  rivojlantirish  va  investitsiya  qilish  bo‘yicha  samarali yondashuvlarni tavsiflaydi.