BUG‘DOY DONIDAN OLINGAN KRAXMAL VA KLEYKOVINANING GIGROSKOPIK XUSUSIYATLARI - Beshimov Yu.S.; Amonova M.M.; Umurov F.F. (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  tezisda  boshoqli  donlar  turkumiga  kiradigan  bug‘doy donidan olingan kraxmal va kleykovinaning sanoatda qo‘llanilishi, fizik-kimyoviy tarkibi  va  olinish  jarayonidagi  biotexnologik  o‘zgarishlar  to‘g‘risida  yoritilgan bo‘lib,  oziq-ovqat  sanoatining  turli  sohalarida  ularning  ishlatilishi  to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan.