SEMERKAND TÜRKOLOJİ EKOLU - Ruzmanova Rohila (KONFERENSIYALAR, 2025)
Özet. Bu makale, Semerkant’ta yaşayıp faaliyet gösteren A.Fitrat, R.Kungurov, J.Eltazarov gibi  Türk  dünyasının  dili,  alfabesi,  edebiyatı,  kültürü  ve  tarihi  alanlarında  bilimsel  araştırmalar yaratan  öğretmenlerin  faaliyetlerini  ve  Türk  dünyası  konularındaki  önemli  görüşlerini  ele almaktadır.  Ayrıca,  Türk  dünyası  araştırmalarının  gelişimine  katkıda  bulunan  Türkologlar tarafından oluşturulan bilimsel okul ve onun günümüzdeki faaliyetleri ele alındı.