NUTQNING VERBAL VA NOVERBAL KO‘RINISHI - Pardayev Sirojiddin Shokir o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  nutqning  verbal  va  noverbal  ko‘rinishlari  haqida  so‘z yuritilgan. Noverbal aloqaning turlari, ularning og‘zaki nutqdagi ahamiyati, shu jumladan nutqni buzuvchi omillar haqida fikr yuritib o‘tilgan. Bundan tashqari aloqa jarayonida vujudga keluvchi to‘siqlar, uni bartaraf etish yo‘llari haqida batafsil to‘xtalib o‘tilgan.