“QUTADG‘U BILIG” ASARIDA BURJ NOMLARINING IFODALANISHI - Mardanova Dilshoda Sadriddin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Tilshunoslik  ilmining  har  bir  tushunchani  ko‘p  hollarda  diaxron  va  sinxron aspektda  o‘rganishni  taqazo  etishi  oddiy  hol.  Fanning  mohiyatini  tushunishimizda  uning  tarixan tarkib  topishini  o‘rganish  muhim  ahamiyatga  ega.  Shunga  asosan  ushbu  tadqiqotimizda  yil hisobiga oid bugungi kunda tilimizda faol qo‘llaniladigan burj nomlarining qadimgi turkiy tildagi ko‘rinishlari “Qutadg‘u bilig” asari misolida ilmiy tahlil qilingan.